Emi nak jadi askar!


Abah memandu sambil tersenyum, gembira semacam je. Waktu tu aku lupa kereta dipandu abah menghala ke mana. Aku muda lagi, masih single dan belum digoda.

Apa yang aku ingat aku naik kereta dengan abah, aku berpakaian sekolah, galas beg dan kami melalui kawasan Kijal, Kemaman. Yang pasti aku bukan sekolah kat area Kijal, I am very positive about that.

Abah: emi dah besar nak jadi apa?
Emi: emi nak jadi askar!
Abah: buat apa jadi askar...gaji sikit!
Emi: abis tu nak jadi apa? polis boleh?
Abah: polis pun sama. jadilah manager, baru kaya.
Emi: hmm...emi nak jadi bisnesman lah.
Abah: bisnesman pun ok juga =)

Majlis Konvokesyen Ke-4
Universiti Industri Selangor
(kampus Bestari Jaya)
31 Oktober 2009

Ijazah Sarjana Muda Pendidikan (TESL)
Dengan Kepujian.
Kelas Kedua (Tinggi)

Kita hanya mampu merancang tapi Allah yang menentukan. Usaha, Doa, Tawakal. InsyaAllah...

7 Komen (rahsia):

Syafiq said...

arghhhhhhhh...adik ko dtg ke aritu...asal xbgtau...klo x aku jmpe mak n ayah..eh,silap.pakcik n makcik.hehe

Healmie a.k.a BuRN said...

syafiq: aku dh jerit nama ko, tapi maklumla dh ada orang menunggu mana ko dengar aku panggil. haha. next time ye.

sayalahfaizul said...

tahniah... i have no choice. now taking the longer way to grab the scroll... stop asking where am i now ok...

weh burn, aku dah amek number ko. jap g aku es'em'eh (sms)

Anonymous said...

tahniah burn! bile nak keje kat unisel jadi lecturer?

Healmie a.k.a BuRN said...

sayalahfaizul: why? i asked where r u coz if u r in Neram, i can give a visit. huhu

Anonymous: lecturer cakap dia taknak tengok muka aku keje kat unisel, huhu. Takpe, ade rezeki maybe mengajar tapi xtau mana.

Anonymous said...

bro,
sebelah ko tu awek ko ke?
muke lain je dari family ko..

Anonymous said...

Anonymous: tu anak suami mak dia, xkan lupa kot?

Post a Comment